Vizită în Zona Crepusculară

13 mart.

Ieri, am vizitat pe cineva la Spitalul Raional Cahul.  A fost ca și cum aș fi făcut incursiune pe o altă planetă, unde cei ce o pupulează duc o altă formă de existență – se zbat zilnic între moarte și viață.

Aici, oamenii sunt transparenți și livizi, numai cadrele medicale sunt cu ceva mai mult sînge în obraz.

În salonul numărul 3 de la Secția Neurologie zăceau inerte cîteva trupuri în care viața li se scurgea în trup prin perfuzii.

În prim plan stătea un bărbat demolat fizic și sufletește plecat peste nevasta sa, erau asemnei unei picturi spînzurate pe un perete gol, în fața căruia dacă te găsești neapărat te trec sudorile și te gîndești fulgerător la viitor și la posibilitatea de a experimenta ipostaza în mod forțat.

M-am gînditla Cel Drag mie și la faptul că avem multe lucruri nespuse.

Nu voi aștepta ca un eventual „sejur” pe un asemănător pat de spital să mi le smulgă forțat sau chiar să mi le curme la jumătate, lăsînd nerostit un bagaj de declarații nespuse de-o viață.

Afară … altă lume.

Cunoștințe mă văd și îmi flutură amical din mînă, oameni de tot felul trec încolo și-ncoace, mașinile hurducăiesc din groapă-n groapă, soarele mușcă sfios din obrajii trecătorilor, cei dela Salubrizare sporovăiesc pe marginea drumului încingînd o bătălie prietenească cu măturile … lumea celor vii a început să continuie de la porțile spitalului.

Dar gîndul mi-a rămas între pereții salonului Nr. 3, unde bătrîne zburlite cu părul ca neaua îmbrăcate în capoturi cu cîteva mărimi mai mari, pluteau fantomatic prin încăpere și unde timpul se scurgea mai încet din mila lui Dumnezeu.

 semnat: A.H

2 răspunsuri to “Vizită în Zona Crepusculară”

  1. yogoshima 16 martie 2012 la 5:50 am #

    Am remarcat caci nesiguranta financiara,economica,politica,ect. produce stari emotionale care destabileaza o mare parte din populatie.Putine tari din lume au privilejul de a fi conduse de niste persoane educate in spiritul Social si de bunastare nationala.Omenirea intreaga au probleme de conducere Sociala,….., si ar trebui sa fie adaptata sistemul de la Francezi si alte popoare care au scolii de educatie nationala de inalta calitate.Pe la noi prin Romania mirlanul de prin santuri, prin ani 60 au luat puterea cu pumnul in gura celor educati acuzindui de chiaburi.O societate normala,sociala nu se face cu niste dobitoci care au stat la putere si au furat de zeci de ani de zile.Trebuie reforme si multi ani de lupta pentru a face si reface un sistem care sa favorizeze pe toti din societate.O societate sociala se face cu oameni foarte bine educati si capabili sa creieze noi sisteme de reforme, mirlani la colectiv si la munca prin padure, la taiat de lemne caci acolo pot sa-si puna forta bruta, fizica,cea mentala so lese altora so administreze.Ca atare fiecare la locul sau potrivit creind acel sistem de functionare inteligenta, cu un scop bine definit,bunastarea nationala.

  2. Victor Manoli 13 martie 2012 la 11:18 pm #

    Da este forte adevarat tote le primim zilnic din mina lui Dumnezeu deci sa pretuim toate cit timp le avem nimic nu e la voia intimplarii pina si perii va sunt numarati de fiecare data dimineata faptul ca descidem ochii e mare binecuvintare sa-i multumim Marelui Creator!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: