Regretele – catalizatorul succesului cotidian?

3 ian.

sursa foto: thotpot.com

Observ mediatizîndu-se intens filosofia vieții fără regrete, aceasta fiind cea mai ușoară formă de suportare a existenței, să fie oare așa?

Mă surprind deseori ciuruită de regrete, ca o sită.

Regret în general aspecte abia observabile ale unor situații, tocmai din acest motiv cunoscuții mă suspectează de perfecționism paranoid, dar eu prefer să cred că am „abilitatea” de a percepe o dimensiune în plus a lucrurilor reușite, pe care multă lume nu o simte.

Unii susțin că viața e prea scurtă s-o mai împovărezi cu regrete, dar v-ați gîndit vreodată că regretele sunt cele care ne determină să trăim mai corect și mai … cu folos?

Mania de a nu mai repeta trecutul, este un indicator important spre drumul mulțumirii de sine, dar dacă nu suntem atenți la „depășirea în curbă” ne putem pomeni cu ușurință dincolo de limitele parapetului unor depresii cauzate de nereușitele evitării erorilor regretate.

Regretul poate fi asemenea unui vaccin, din nefericire pe unii anticorpul îi poate infecta și ”omorî„.

Cel mai de temut risc pe care și-l asumă orice ”proucător de regrete„ este stresul care ne dizolvă constant, acesta să fie prețul succesului produs sub egida REGRETULUI?

©Pentru a prelua orice informație de pe acest blog, aveți nevoie de permisiunea autorului.

2 răspunsuri to “Regretele – catalizatorul succesului cotidian?”

  1. tamara 4 ianuarie 2012 la 8:51 pm #

    ce chestie! chiar ma gandeam azi la asta, dupa ce am citit un articol despre o personalitate, in care se spunea ca ,persoana respectiva nu regreta nimic din trecut si apoi ca nu a facut compromisuri. Ma intrebam oare sa fie adevarat?! II compatimesc pe oamenii care nu au regrete si ii admir pe cei care chiar nu au facut compromisuri. Sa-ti faci un proces al contiintei e ca si cum ai face curatenie generala in casa ta, e ca si cum ai deschide larg ferstrele sa-ti aerisesti locuinta! Sa inveti din greseli , sa te ierti pe tine si pe cei care ti-au gresit si sa privesti cu speranta inainte. Asta iti va aduce un echilibru sufletesc, moral si un plus de sanatate!

    • A.H 4 ianuarie 2012 la 8:53 pm #

      Hmmm …si eu îmi faceam griji pentru sănătate, cît poate rezista un organism la atîta stres, mai degrabă stres din aproape orice?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: