Pînă și frustrații încearcă să ia micul dejun …

13 dec.

Recent am descoperit că moldovenii se împart strict în două categorii. Prima categorie, se vrea elitistă, iar ce-a de-a doua categorie naște monștrii elitiști, înaintîndu-i în structurile de conducere a acestui stat, ca reprezentanți ai intereselor comunităților de oameni simpli.

 În prima categorie sunt situați cei care sunt cocoțați în vîrful piramidei sociale și se dau deștepți în baza ideei că ar fi versați în domeniile ce țin de administrare a calității vieții moldovenilor. Nu neg că s-ar găsi printre ei și cîte un bun specialist, ceea ce mă deranjează de fapt,  este halul fără de hal al celei de-a doua categorii:  prostimea!

Persoanele care chipurile ar organiza viața moldoveanului de rînd planuind impozite, alocații etc.  par a fi de origine extraterestră. Nici măcar 40% din realitățile vieții unui moldovean simplu nu sunt luate în considerație cînd legislativul și executivul propun și votează legile și regulile, care par a fi făcute mai mult de dragul absurdității în Republica Moldova. Pentru curiozitatea cititorului, recomand analizarea „logicii” după care a fost acordat ajutorul pentru încălzire, în zonele rurale anul acesta.

Pe sub ușile asistenților sociali din primării stau țăranii și-și cerșesc drepturile, iar oficialii locali împroșcați cu zoi, strîng stupefiați din umeri în fața nevoilor localnicilor perorînd că „de mai sus” vin tragicele și inechitabilele decizii. „Cei de sus” însă își văd liniștiți de „muncă” votînd și propunînd proiecte de legi idioate încontinuare, știind că țapii ispășitori de la nivel local o vor încasa în locul lor.

Cei care muncesc în structuri „înalte” au stratul de unt mai gros pe pîine la micul dejun, cei care muncesc pînă la epuizare ocupînd diverse funcții „mărunte” și profesii  în restul instituțiilor statului, uneori nici nu au ce mînca la micul dejun. Nu vi se pare jenantă situația?

Culmea ironiei este că tot celui  sărac i  se ia 7 rînduri de piele.

Materialul nu se va încheea așa cum ați presupus, cu clișeizata întrebare retorică: „Unde este dreptatea pe lumea asta?” ci cu un apel la conșiința celor care vin la serviciu să ne voteze destinele în funcție de dispoziție și toane sau …. de interese.

Domnilor, fără glumă, în Moldova majoritatea  trăiește cu fărîmiturile de la masa dvs. Cum e posibil să cheltui lunat mii de lei pe hrană și alte bunuri, cînd vecinii tăi, care nu sunt angajați prin ministere și alte slujbe remunerate exagerat, dar care se spetesc  pînă la epuizare, nu-și pot permite pe masă banala bucată de pîine de 4 lei? Unii dintre dvs chiar ați uitat de unde ați pornit în viață?

Votați domnilor niște legi, care să ne arate că cineva se gîndește și la sărăcimea care se stinge de frig și foame în case! De-acolo de sus, chiar nu se vede mizeria în care ni se bălăcesc speranțele și visele?

În numele celor care nu au idee că e posibil și în același timp  legal să  se ajungă cu jalba la Vodă, semnez acest material, care sper să vă streseze în măsura în care mîine la micul dejun să păstrați cîteva secunde de reculegere între dumicaturi, în memoria odelor înălțate de stomacurile goale ale muuultor cetățeni cinstiți.

©Pentru a prelua orice informație de pe acest blog, aveți nevoie de permisiunea autorului.

2 răspunsuri to “Pînă și frustrații încearcă să ia micul dejun …”

  1. yogoshima 14 decembrie 2011 la 10:13 am #

    Sistemul este la fel si la fratii din Romania care nu au reusit, sau stiut sa se organizeze ca natiune de mai mult de 20 de ani de zile.Alti au cumparat tara pentru citeva miliarde si populatia asteapta ca guvernul sa le dea ajutor.Guvernul inprumuta zeci de miliarde de euro de la banci straine cu mare interes ca sa poata sa plateasca salarile si pensiile in Romania.

    • A.H 14 decembrie 2011 la 6:56 pm #

      Si eu sunt de parere ca la mijloc e vorba de management prost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: